ХОРАЗМ ГИЛАМЧИЛИК САНЪАТИ - Султанова, Гулчехра (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
Ушбу мақолада гиламчилик санъати тарихий ривожланиш босқичлари, гилам турлари, гиламчиликда ишлатиладиган иплар, бўёқлар, безак нақшлари ҳақида маълумотлар ёритилган. Хоразм воҳасида бу санъатнинг ривожланиши ва тараққиёти баён этилган. “Ичан – қалъа” давлат музей – қўриқхонасида сақланаётган гиламчилик буюмлари ва экспозициялардаги намойиши тўғрисида маълумотлар берилган. Гиламлардаги нақш безаклари тахлил қилинган.