BO‘LAJAK O‘QITUVCHINING KASBIY-PEDAGOGIK IJODKORLIGINI RIVOJLANTIRISH SHART-SHAROITLARI - Boltaboyev, Azizbek (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
Tabiat bilan muloqotda paydo bo‘ladigan estetik tuyg‘u ijobiy his-tuyg‘ularga boy. Tajriba-sinov tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, bu his-tuyg‘ular badiiy obrazning ma'lum qoidalari bilan bog‘liq bo‘lib, ular chiziqlar, ranglar va tabiat shakllarining monand takrorlanishida namoyon bo‘ladi.