AKADEMIK QALAM TASVIR MASHG‘ULOTLARIDA, TALABALARNING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH. - Sa’diyev , Soli (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
Tasviriy san’at har bir ijodkor shaxs uchun juda keng foaliyatlar maydonidir. Rasm chizishni puxta egallash barcha san’at turlarida muhim o‘rinni egallaydi. Qalamtasvir ishlashga va uni o‘z ma’naviy hayotida foydalanishgan odamlar qadimgi paytlardanoq intilib kelganlar. Odamning qiyofasini chizish va haqqoniy tasvirlash masalasi o‘quv jarayonidagi eng murakkab mavzulardandir desak aslo yanglishmaymiz.