ШАФФОФЛИКДА ЖИЛВАЛАНГАН АСАРЛАР - Тўраев, Илхом (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
Маҳобатли-декоратив санъатнинг алоҳида тури бўлган витраж санъати тасвирий санъатнинг бошқа турлари, айниқса меъморчилик билан бирикиб, катта ифодавийлик ҳосил қилади. Ўз тасвирларида иншоот характери ва вазифасини ифодалаган ва унинг бадиий образини тўлдирган ҳолда витражлар интерьерни безатишда муҳим аҳамият касб этади. Қадим даврлардан витражлар ибодатхоналарда қўлланилган. Кўплаб архитектура ёдгорликларидан жой олган витражлар ҳозирги кунгача сақланиб қолган. Ҳозирги вақтда тайёрлаш техникаси турлича бўлган витражлар мавжуд. Бундай витражлар кейинги йилларда бунёд этилган маҳобатли биноларни безаб турибди.