МУСТАҚИЛ ТАЪЛИМНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ОРҚАЛИ ТАЛАБАЛАРДАГИ КАСБИЙ ВА ИЖОДИЙ ҚОБИЛИЯТЛАРИНИ ФАОЛЛАШТИРИШ - Султанов, Хайтбой (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
Мақолада бадиий таълимда талабаларни касбий ва ижодий фаолиятга жалб қилишда кластер усулидан фойдаланиш масалалари муҳокама қилинади. Муаллиф ушбу ёндашувнинг талабалардаги бўлажак касбига қизиқиш ортиши, касбий ва ижодий билимларни эгаллаш учун фаоллаштиришда муҳимлигини асослаб беради. Унинг асосий тамойиллари ва амалга ошириш усулларидан мисоллар келтиради. Мақоланинг хулоса қисмида тасвирий санъат ўқитувчиси тайёрлашда талабаларнинг билим олишга бўлган мотивацияси ва таълим сифатини оширишда кластер ёндашувининг қанчалик самарадорлиги таъкидланади.