ADABIYOT VA SAN’ATNING UZVIYLIGI MASALASI - Imomova , Gulchexra (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
Ushbu maqolada insoniyat tafakkuri o‘z boshidan kechirgan va kechirayotgan adabiyot va san’atda sinkretizm bilan badiiy sintez hodisasi va uning genezisi, sinkretizm bilan badiiy sintez o‘rtasidagi bog‘liqlik va farqli xususiyatlar tadqiq qilingan.