QOBILIYАTLAR MUAMMOSI HAQIDA ZAMONAVIY ILMIY TASAVVURLAR: MUSIQIY FAOLIYАT TURLARI VA TARKIBI - Kurbanova, Moxigul; Normamatova, Farzona (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
Maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarni musiqa tinglash, qo‘shiq aytish, musiqaga mos ritmik harakatlar va cholg‘u asboblari jo‘rligida bajarish kabi faoliyatlar asosida amalga oshiriladigan ongli musiqiy faoliyatga o‘rgatish borasida ilmiy fikrlar bildirilgan.