AMALIY SAN’ATNI O‘QITISH XUSUSIYATLARI VA KULOLCHILIK SAN’ATINI RIVOJLANTIRISHDA USTOZ - SHOGIRD AN’ANALARINING O`RNI - Mavlonov, Ulug'bek (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
Ushbu maqolada bugungi kunda xalq amaliy san’ati, yaratilayotgan keng imkoniyatlar, yurtimizdagi kulolchilik maktablarining o‘ziga xosligi, san’at va madaniyatni rivojlantirish istiqbollari, azaliy ustoz-shogird an’analarining o‘ziga xos davomiyligi, amalga oshirilayotgan islohotlar haqida ma’lumotlar berib, asosiy e’tiborni o‘z ichiga oladi davlatimiz rahbarining san’at sohasidagi faoliyati keng yoritilgan. Kelgusida yosh ijodkorlar oldida turgan vazifalar to‘liq ochib berilgan.