BO‘LAJAK TASVIRIY SAN’AT O‘QITUVCHILARINI KASBIY KOMPYETYENLIGINI SHAKLLANTIRISHDA AKADYEMIK VA IJODIY ISHLARNI TASHKIL ETISH MUAMMOLARI - Umataliyev, Muxtorjon (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE on the topic: “Priority areas for ensuring the continuity of fine art education: problems and solutions”, 2023)
maqola bo‘lajak tasviriy san’at o‘qituvchilarini kasbiy tayyorlashda akademik va ijodiy mashg‘ulotlarni tashkil etish, akademik rasm chizishning maqsad va vazifalari ijodiy asar yaratishda muayyan malaka va ko‘nikmalarga ega bo‘lish va tahlil qilish masalalariga qaratilgan.