MILLIY TURIZM SALOHIYATINI SHAKLLANTIRISHDA SAMARALI BOSHQARUV VA HAMKORLIKDA BOSHQARUV - Qodirov , Farrux; Mavlonova , Muxlisa (YANGI O‘ZBEKISTONDA MILLIY TURIZM ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqola milliy turizm salohiyatini oshirishda samarali boshqaruv va hamkorlikda boshqaruvning ahamiyati haqida to‘liq ma’lumot beradi. U turizmni muvaffaqiyatli rivojlantirishning asosiy tamoyillari va ilg‘or amaliyotlarini, jumladan strategik rejalashtirish, manfaatdor tomonlarni jalb qilish, resurslarni boshqarish, sifatni ta’minlash, marketing va reklamani ta’kidlaydi. Izoh, shuningdek, turizm sohasida barqaror o‘sishni rag‘batlantirish va ijtimoiy-iqtisodiy foydani maksimal darajada oshirishda ko‘p manfaatdor tomonlarning hamkorliklari, ishtirokida qarorlar qabul qilish, salohiyatni oshirish, nizolarni hal qilish va moslashuvchan boshqaruv kabi hamkorlikda boshqaruv tizimlarining ahamiyatiga urg‘u beradi. Izoh misollar va ilg‘or tajribalar orqali mamlakatlar mahalliy hamjamiyatlarni boyitadigan, madaniy va tabiiy merosni asrab-avaylaydigan hamda tashrif buyuruvchilarga unutilmas tajribalarni taklif etuvchi barqaror va raqobatbardosh turizm sanoatini barpo etish uchun samarali boshqaruv va kooperativ boshqaruvdan qanday foydalanishi mumkinligini ko‘rsatadi.