TIZIMLI YONDASHUVNING RIVOJLANISH TARIXI. - Djurayev , G‘olibjon (YANGI O‘ZBEKISTONDA MILLIY TURIZM ISTIQBOLLARI, 2024)
Maqolada «tizim» va «tizimli yondashuv» haqidagi g‘oyalarning kelib chiqishi, hodisalar va jarayonlarning yaxlitligi haqidagi ilmiy g‘oyalar va tasavvurlarning shakllanishi, ilmiy bilimlarning voqe'lik to‘g‘risidagi tasavvurlar, qarashlar, g‘oyalar, usullar va yondoshuvlarning yagona tizimi sifatida so‘z boradi.