RESPUBLIKAMIZ SUV OMBORLARIDAN TURIZM MAQSADIDA FOYDALANISH MASALALARI - Suyarqulov, Nizomiddin (YANGI O‘ZBEKISTONDA MILLIY TURIZM ISTIQBOLLARI, 2024)
Suv omborlaridan, asosan, suvni yig'ish, saqlash, xalq xo'jaligida foydalanilsa-da, suv omborlarining boshqa istiqbollarini ko'rib chiqamiz. Suv omborlaridan turistik maqsadlarda foydalanish mumkin. Bu esa Respublikaning turizm salohiyatini rivojlantirish, bu sohaga investitsiyalarni faol jalb etish uchun qulay sharoitlar yaratadi.