IMOM BUXORIY - BUYUK MUHADDIS ALLOMA - Otamurodov, Doniyorbek (YANGI O‘ZBEKISTONDA MILLIY TURIZM ISTIQBOLLARI, 2024)
Mazkur maqolada Buxoroda tug‘ilib, butun islom olamida hadis ilmining sultoni deya ta’rif olgan Imom al- Buxoriyning hayoti haqida so‘z boradi. Maqolada Imom al- Buxoriyning ilm yo‘lidagi safarlari va hayoti davomida ro‘y bergan mo‘jizali voqealar to‘g‘risida hikoya qilinadi. Maqolada Imom al- Buxoriyning qoldilgan ilmiy me’rosining qanchalik ahamiyatli ekanligi haqida va hozirgi kunda islom olamida vujudga kelgan muammolarni hal qilishdagi ahamiyati dalillar orqali yoritilib beriladi. Maqoladagi ma’lumotlarning sahihligini ta’minlash maqsadida xorijiy nashrlarda chiqqan adabiyotlar va mahalliy tarixchilar tomonidan yozilgan adabiyotlarga murojaat etiladi. Olimning sermahsul ijodini yoritish maqsadida hadislardan na’munalar keltiriladi.