QASHQADARYO VILOYATI HUDUDIDA UCHRAYDIGAN HYGROMIIDAE OILASI (Tryon, 1866) FAUNASINING O‘RGANILGANLIK HOLATI - Davronov , Barno; Orziyeva , Yoqutoy (Actual problems and prospects of the study of the fauna, 2024)
Qashqadaryo viloyatining turli mintaqalarida tarqalgan Hygromiidae oilasiga mansub qorinoyoqli mollyuskalar xususida adabiyotlar tahlil qilindi. Adabiyotlar tahliliga ko‘ra Qashqadaryo hududida tarqaldan Hygromiidae oilasi vakillariga mansub bo‘lgan 4 urug‘ga mansub 10 tur mavjud ekanligi xulosalandi.