DASTURLASHDA KOMPILYATOR VA INTERPRETATOR: DASTURLASHDA KOMPILYATOR VA INTERPRETATOR - Davronova, Munisa (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Dasturlardan foydalanib, biror ish bajarish va shu orqali natija olish, unchalik qiyin jarayon emas. Bir marotaba ko‗rib olgan inson, keyingi safar o‗zi bajara oladi. Ko‗pchilik talabalar adashtiradigan narsa, bu foydalanuvchi dasturchi deyilmaydi, faqatgina dastur foydalanuvchisi bo‗ladi xolos. Dasturchi, foydalanuvchilar foydalanishi uchun dastur yozadi va bu jarayon juda murakkab hisoblanadi. Dastur yozish bilan shug‗ullanishni endi boshlagan talabalar ko‗p qiyinchiliklarga duch kelishadi. Bu qiyinchiliklar asosan, ayrim terminlarning tushunmasligidan kelib chiqadi.