Ta‟limni axborot texnologiyalari asosida olib borishning dolzarbliligi: Ta‟limni axborot texnologiyalari asosida olib borishning dolzarbliligi - Karimova , N.O.; Akbarova, Sh.A. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya: Ta‘lim - bu o‗qitish vazifasi va maqsadga erishish uchun ma‘lum bir hajmdagi vaqtda o‗qitish jarayonini tashkil etish birligidir. Ta‘limda xar bir dars mavzu, bo‗lim va o‗quv predmetining mantiqiy bir qismi hisoblanadi. Usbu maqolada ta‘lim samaradorligini oshirishda axborot texnologiyalaridan foydalanish modellari, darsni qanday model asosida tashkil qilishga, uning qonuniyatlariga qat‘iy amal qilinishi lozimligi haqida ma‘lumotlar keltirilgan. Ta‘limda axborot texnologiyalarining axamiyati beqiyos. U ta‘lim tizimini ma‘muriy boshqarishdan tortib ta‘lim faoliyatini tashkil etish, boshqarish, nazorat qilishgacha, o‗quv fanlarini o‗rganishni tashkil qilishdan boshlab o‗quvchilarning individual mashg‗ulotlarini tashkil etishgacha bo‗lgan muammolarni qamrab oladi.