Zamonaviy raqamli axborot tizimlaridan talaba-yoshlarning foydalanishida ta‟lim-tarbiyaning ahamiyati.: Zamonaviy raqamli axborot tizimlaridan talaba-yoshlarning foydalanishida ta‟lim-tarbiyaning ahamiyati. - Ximmatov1, I.Q.; Sulaymonov, M.A. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‗quvchi yoshlarni veb resuslardan foydalanishni nazorat qilish va axborot madaniyatini rivojlantirish, o‗quvchi yoshlarning yoshiga nisbatan mos bo‗lgan veb-resuruslarni taqsimlash va chegaralash masalalariga qisqacha to‗xtalib, bu kabi masalalarning hozirgi davrdagi dolzarbligi haqida yoritildi. Aynan hozirgi davr muammosi bo‗lmish axborot ishtemolidagi ba‘zi salbiy ko‗rinishlarni ta‘riflab, ularni oldini olish choralari aytib o‗tildi