Xotirali birinchi tartibli integro – differensial tenglamalar sistemasi uchun teskari masala: Xotirali birinchi tartibli integro – differensial tenglamalar sistemasi uchun teskari masala - Turdiyev, Halim; Bahodirova, Dilnoza (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Ma‘lumki ikkinchi tartibli tenglamalar bir nechta qo‘shimcha chegaralanishlar orqali ulardan keltirilib chiqariladi. Teskari masalalarni yechish bevosita ushbu sistemalarni yechishga olib keladi. Mazkur yo‘nalishda tizimli tartibda izlanishlar L.P. Nijnik[1], S.P. Belinskiy[2], V.G. Romanov va L.I. Slinyuchev[3] olimlarning ishlarida boshlangan.