Regulyar umumlashgan funksiyalar tasnifi: Regulyar umumlashgan funksiyalar tasnifi - Boqiyev , Hushrud; Umarova, Shahnoza (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Umumlashgan funksiya klassik funksiya tushunchasining umumlashmasidir. Bu umumlashlashtirish bir tomondan , shunday ideallashtirilgan tushunchalarni, masalan, material nuqta zichligini, nuqtali zaryad yoki dipolni zichligini, oddiy yoki ikki qatlamli zichligini, oniy nuqtali manbaning intensivligi, bitta nuqtaga qo‗yilgan kuchning intensivligi va boshqalarni matematik ko‗rinishda ifodalash mumkin bo‗ldi. Ikkinchi tomondan , umumlashgan funksiya real ifodalab bo‗lmaydigan , masalan, moddani nuqtadagi zichligini aks ettiradi. Moddani nuqtadagi zichligi sifatida, shu nuqtadagi zichlik deb e‘lon qilish; ya‘ni qo‗pol aytadigan bo‗lsak umumlashgan funksiya har bir nuqta atrofida o‗zining ―o‗rtacha qiymati‖ bilan aniqlanadi