Тригонометрик формулаларнинг лабачевски геометриясидаги ўрни : Тригонометрик формулаларнинг лабачевски геометриясидаги ўрни - Ибрагимов , Жавоҳир (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Лобачевский геометрияси — Евклид геометриясинпнг аксиомалар системасидан фақат параллеллик аксиомаси билан фарқ қиладиган, аксиомалар системасига асосланган геометрик назария. Л. г. да Евклиднинг параллеллик аксиомаси ўрнига қуйидаги аксиома қабул қилинади: агар тўғри чизиқ ва ундан ташқарида нуқта берилган бўлса, уларни ўз ичига олган текисликда шу нуқтадан ўтувчи, лекин берилган тўғри чизиқ билан кесишмайдиган камида иккита тўғри чизиқ ўтказиш мумкин