Tabiiy tilni qayta ishlashda anaforaning oʻrni: Tabiiy tilni qayta ishlashda anaforaning oʻrni - Safarova, Gulshoda (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bugungi kunda tilshunoslikda yechilishi kerak boʻlgan dolzarb masalalar, xususan, anafora va uning turlari, ingliz va oʻzbek tilidagi farqli jihatlari tarjimadagi xatoliklar va anaforaning NLP dagi roli, mavjud muammolar va takliflar keltirib oʻtilgan.