Ўзбек ва қорақалпоқ тилларининг фонетик мутаносиблиги ва фарқли жиҳатлари: Ўзбек ва қорақалпоқ тилларининг фонетик мутаносиблиги ва фарқли жиҳатлари - Тоғаев, Илҳом; Жорабеков, Тимур; Мурадов , Шукрилла (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Маълумки, дунѐ тиллари ўзининг тадрижий келиб чиқиши бўйича синфларга ажратилган бўлиб, унга кўра жаҳонда кенг тарқалган тиллар 6 та оилага ажратилган: