Matndan sun’iy intellekt yordamida Ekstrativ xulosa olish: Matndan sun’iy intellekt yordamida Ekstrativ xulosa olish - Fayzullayeva , Zarnigor; Karimov, Nodirbek; Abdusattarov, Akbar (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya: Sun‘iy intellekt rivojlangan davrda shunisi e'tiborga loyiqki, matnni ma‘no va mazmun jihatdan umumlashtirishdan foydalangan holda juda ko'p yutuqlar mavjud, 36,8 million aholiga ega O‗zbekistonda va butun dunyoda haligacha o‗zbek tili va uning shevalarini tushunadigan, avtomatik tarzda semantik-morfologik tahlil qiladigan, matn mazmunidan kelib chiqib umumiy xulosa va annotasiya beradigan dasturiy ta'minot yaratilmagan.