O‘zbek tili matnlarini qoidaga asoslangan nuqta va vergullarini tahlil qilish algoritmlari: O‘zbek tili matnlarini qoidaga asoslangan nuqta va vergullarini tahlil qilish algoritmlari - Adinaev, Hushnudbek; Ro‘zimboy , Ro‘zimboy (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Tinish belgilarini tahlil qilish bilan dunyoning ko‗pchilik olimlari shug‗ullangan, jumladan, yaqin vaqtgacha tinish belgilari nazariy va hisoblash tilshunosligining aksariyat tadqiqotchilari tomonidan e‘tibordan chetda edi. Bu mavhum muammo uchun ixcham, rasmiy asosning yo‗qligi bilan bog‗liq. Biroq, tinish belgilari yozma tilning orfografik tarkibiy qismi ekanligini esga olsak, tinish belgilariga oid tadqiqotlar oqilona ma‘noga ega ekanligini ko‗ramiz. Shunga ko‗ra, so‗nggi o‗n yillikda mavzuga qiziqish ortdi, chunki tinish belgilarini hisobga olmasdan yozma tilni to‗liqroq tushunish v