ТУРКИЙ ТИЛЛАР ФОНЕТИКАСИНИНГ КОМПЬЮТЕРЛИ МОДЕЛЛАРИ: ТУРКИЙ ТИЛЛАР ФОНЕТИКАСИНИНГ КОМПЬЮТЕРЛИ МОДЕЛЛАРИ - Арипов , Мерсаид; Хакимов , Муфтах; Норов, Абдисаит (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Ҳозирги туркий тилларнинг тарқалиш доирасини қуйидагича умумлаштириш мумкин: 1. Ўзбек тили. Бу тил Ўзбекистон Республикасининг (пойтахти – Тошкент) давлат тили бўлиб, бу тилда 21 миллиондан ортиқ киши (Ўзбекистон, Афғонистон, Покистон, Тожикистон) сўзлашади.