Ob'yektlar munosabatlari tuzilishini kompaktlik orqali baholash.: Ob'yektlar munosabatlari tuzilishini kompaktlik orqali baholash. - Raufov, Rufat (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
O‗rgatuvchi tanlanmani va sinf obektlarini kesishmaydigan guruhlarga bo‗lish orqali tanlanma strukturasini tahlil qilish masalasi qaraladi. Kompaktlik o‗lchovi ob‘ektlar munosabatlarini metrikaga va berilganlarni normallashtirishga bog‗liq holda tahlil qilishda foydalaniladi. Normallashtirish fazoni deformatsiyasiga va anglash algoritmlarini umumlashtirish qobiliyatining oshishiga olib keladi.