Respublika iqtisodiyotini rivojlantirishda data science va dasturiy injiniring: Respublika iqtisodiyotini rivojlantirishda data science va dasturiy injiniring - Mamirov, M.; Mardonov, A.; Yaxshiboyev, M.U. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
ANNOTATSIYA: Bu maqolada, O‗zbekiston Respublikasining iqtisodiy rivojlanishini oshirishda Data Science va Dasturiy injiniringning o‗z ahamiyati va roli muhokama qilinadi. Ma'lumotlar bilan ishlash va ularni tahlil qilishning katta ahamiyati, modern iqtisodiyotning asosiy tarkibi sifatida ko‗zga tashlanadi. Data Science va Dasturiy injiniringning iqtisodiyotni sezgirlik, boshqaruv va qaror qabul qilish jarayonlarini ko‗paytirishdagi o‗rinlari yoritiladi. Maqolada, ularning O‗zbekiston iqtisodiyotining rivojlanishi uchun tajribaga ega bo‗lgan yutuqlari va ko‗rsatgichlar o‗rganiladi. Ma'lumotlar tahlilining kuchayishiga qarab, iqtisodiyotning innovatsiyalarni rag‗batlantirishda o‗zaro aloqalarni kuchaytirish va xalqaro bozorda o‗z o‗rnini kuchaytirishga qaratilgan usullar muhokama qilinadi. Data Science va Dasturiy injiniringning O‗zbekiston iqtisodiyotidagi kritik o‗rinini aniqlab, ularni rivojlanishni mustahkamlashda katta imkoniyatlar qilishda kuchli hisoblanadi.