Tanlanmalarni shakllantirish va alomatlarning vaznlarini hisoblash: Tanlanmalarni shakllantirish va alomatlarning vaznlarini hisoblash - Shodiyev , Fayzulla; Eshboyev, Erkin (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Maqolada bug‘doy navlariga oid tanlanmadagi obyektlarga tegishli har bir alomat ustuni uchun optimal bo‗linish intervallari va vaznlarni aniqlash masalasi qaralgan. Natija sifatida don sifati yuqori bo‘lgan bug‘doy navlari uchun muhim(informativ) hisoblangan alomatlar aniqlangan.