Zamonaviy intellektual tizimlarining amaliy tibbiyot masalalarini yechishda qo‘llanilishi: Zamonaviy intellektual tizimlarining amaliy tibbiyot masalalarini yechishda qo‘llanilishi - Jo‘rayev, G‘ulomjon (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Kibernetika insonning sezgi qobiliyatlari bilan bog‗liq bo‗lgan ma‘lumotlarni EHMlarga tadbiq etishga asoslangan fan sifatida o‗tgan asrning o‗rtalaridan boshlab jadal sur‘atlarda rivojlana boshladi. Bu fanning asosiy maqsadi insonning ko‗rish, eshitish, his qilish va hid bilish kabi intellektual imkoniyatlarini texnologik tizimlarga integratsiya qilishni nazarda tutadi. Natijada, bu jarayon zamonaviy intellektual tizimlarning paydo bo‗lishiga olib keldi, bu esa o‗z navbatida murakkab ma‘lumotlarni tavsiflash va tahlil qilish imkoniyatlar ko‗lamini yanada kengaytirdi[