Sun'iy intellektning video tasvir sifatini yaxshilashdagi o‘rni: Sun'iy intellektning video tasvir sifatini yaxshilashdagi o‘rni - Nortoyeva, Durdona; Beknazarova , Saida (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi kunda video tasvir sifatini oshirish va videoga olish, yaratish kontentiga talab ortib borayotganligi sababli, kuchli video tahrirlash vositalariga ehtiyoj ortib bormoqda. Sun‘iy intellekt yordamida ishlaydigan video muharrirlar video tahrirlashning so‗nggi tendentsiyasi bo‗lib, ular an‘anaviy video muharrirlarga nisbatan bir qator afzalliklarni taqdim etadi. Avvalo, sun'iy intellektga asoslangan video muharrirlari ancha samarali. Ular videolarni tezroq qayta ishlashlari va bir necha oddiy buyruqlarni bosish orqali murakkab effektlarni yaratish imkonini beradi. Ikkinchidan, sun'iy intellektga asoslangan video muharrirlari ham foydalanuvchilarga qulayroq tajriba taklif etadi. Ular hatto yangi boshlanuvchilar uchun ham intuitiv va ishlatish uchun qulay bo‗lishi uchun yaratilgan.