Mashinali o‘qitish asosida tarmoq trafigini sinflashtirish va filtrlash: Mashinali o‘qitish asosida tarmoq trafigini sinflashtirish va filtrlash - Tojiyeva, Feruza (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Internet xizmatlarining tez o‗sishi tarmoq trafigini sinflashtirish va filtrlashga bo‗lgan talabni oshirdi. Bugungi kunda tarmoq trafigini tahlil qilishning bir nechta usullari mavjud. Ushbu usullardan biri shifrlangan trafikni tahlil qilishda ishlatiladigan mashinali o‗qitish usuli hisoblanadi. Ushbu maqolada turli xil Internet trafiklarini tasniflash uchun mashinali o‗qitish usullari orqali tadqiqotchilar tomonidan olib borilgan ishlari tahlil qilindi.