Qat‘iymas qoidalar tizimida xulosalarning ishonchlik darajasini hisoblash: Qat‘iymas qoidalar tizimida xulosalarning ishonchlik darajasini hisoblash - Madraximov , Sh.F.; Xurramov , A.X. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Maqolada tasniflash masalalarida ma‘lumot yetishmovchiligida qaror qilish va qarorni izohlash masalasi qaraladi. Qo‗yilgan masalani yechish uchun qat‘iymas xulosa qoidalaridan foydalanish taklif etiladi. Obyekt tavsifidagi miqdoriy alomatlarni ustunlik intervallariga bo‗lish orqali hisoblanga tegishlilik funksiyasi qiymatlari qat‗iymas qoidaning ishonchlik koeffisenti sifatida ishlatish taklif qilinadi. Qat‘iymas qoidalar bo‗yicha umumlashtiruvchi xulosa ishoncligini hisoblashda Shortliff formulasi qo‗llaniladi.