Biotibbiy tasvirlarini segmentatsiya qilishda gibrid neyron tarmoq modellari: Biotibbiy tasvirlarini segmentatsiya qilishda gibrid neyron tarmoq modellari - Zaynidinov, Hakimjon; Boytemirov, Asror; Muminov, Elyor (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Biotibbiy tasvirlarni segmentatsiya qilish uchun U-Mamba gibrid arxitekturasi taklif qilindi. Ushbu gibrid arxitekturani yaratish uchun Konvolyutsion neyron tarmoqlarni (CNN) va Kosmik ketma-ket modellari (SSM) bilan birlashtiradi. Bu yondashuv mahalliy xususiyatlarni olishda CNN-ning kuchli tomonlarini SSM-larning tasvirlardagi uzoq masofali bog‗liqliklarni olish qobiliyatini birlashtiradi. Ushbu usul, U-Mamba, 3D, hamda 2D biotibbiy tasvirlarni segmentlash uchun mos bo‗lgan ko‗p qirrali tarmoq sifatida ishlab chiqilgan. U-Mamba o‗z-o‗zini sozlash xususiyatini taqdim etadi, bu unga turli xil ma'lumotlar to‗plamlariga osongina moslashishga imkon beradi va shu bilan uning kengaytirilishi va moslashuvchanligini oshiradi.[1]