O‘zgaruvchan kasr tartibli differensial tenglamani sonli yechish: O‘zgaruvchan kasr tartibli differensial tenglamani sonli yechish - Karimov, Marat (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Bugungi kunda kasr tartibli differensial tenglamalardan foydalanib fizika, kimyo,biologiya va texnika sohalarida matematik model qurish uchun samarali ravishda qo‗llanilib kelinmoqda. Mazkur maqolada o‗zgaruvchan kasr tartibli oddiy differensial tenglamani yechishning sonli usuli va hisoblash tajribalari natijalari bayon qilingan.