Bojxona nazoratini tashkil etish jarayonining chiziqli modeli: Bojxona nazoratini tashkil etish jarayonining chiziqli modeli - Abduraxmonov, Tohir (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Maqolada tashqi savdo tovarlarini koʻp bosqichli bojxona rasmiylashtiruvidan oʻtkazish jarayonini optimal boshqarish matematik modeli keltirilgan. Mazkur model oʻzgaruvchan koeffitsiyentli maqsad funksiyasiga ega boʻlgan chiziqli optimallash masalasi sifatida tasniflangan. Amaliyotda mavjud usullarni tadqiq asosida ushbu masalaning analitik yechimi mavjud emasligi toʻgʻrisida xulosa berilgan.