Nodivergent ko‘rinishdagi nochiziqli parabolik tenglamalar sistemasi chegaralanmagan yechimlarini tadqiq etish: Nodivergent ko‘rinishdagi nochiziqli parabolik tenglamalar sistemasi chegaralanmagan yechimlarini tadqiq etish - Matyakubov, A.S.; Salimov2, J.I. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Hozirgi kunda reaksiya-diffuziya jarayoni yoki hodisaning matematik modelini qurish juda muhim jarayon hisoblanadi. Bu yerda bir tomondan qiyinchiliklarni hisobga olmasak, u holda tenglamalar ko‗pligidan yechimini mavjud ma‘lumotlar yordamida olish deyarli mumkin emas. Boshqa tomondan oddiylikka intilishda har xil fizik effektlarni hisobga olmasdan ketmaslikka yo‗l qo‗yib bo‗lmaydi. Yaxshi tuzilgan matematik model – bu muvaffaqiyatning hammasi emas. Matematik usullar oldindan fizikada uning eng qadimiy bo‗limi mexanikada qo‗llaniladi. Shuni ta‘kidlash kerakki fizika har doim matematikani yangi masalalar bilan ta‘minlangan va u o‗z o‗rnida matematika fanida yangi yo‗nalishlarni rivojlanishiga turtki bo‗lgan.