Идеал суюқликлар фазосида қалин сферик қобиқдан ностационар тўлқин тарқалиши: Идеал суюқликлар фазосида қалин сферик қобиқдан ностационар тўлқин тарқалиши - Raufov, Rufat; Шукуров, А.М.,; Жабборов, А У. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Туташ муҳитларда, жумладан идеал суюқликлар фазосида ностационар тўлқин тарқалиши ва дифракцияси жараѐнларини математик моделлаштириш ва уларнинг тадқиқоти муҳим ва аҳамиятлидир ҳамда улар назарий ва амалий жиҳатдан тўлқинлар динамикасининг долзарб муаммоларидан бири ҳисобланади. Муаммонинг долзарблиги уларнинг турли соҳаларда динамик кучланишлар таъсирида ишловчи янги конструкцияларни яратиш, ҳамда кемасозлик, самолѐтсозлик ва сув ости иншоатларни лойиҳалаштиришдаги амалий масалаларини ечиш билан аниқланади. Мақолада