Қишлоқ хўжалиги объектларини жойлаштиришни оптималлаштириш маcаласини шакллантириш асослари: Қишлоқ хўжалиги объектларини жойлаштиришни оптималлаштириш маcаласини шакллантириш асослари - Утеулиев, Н.У.; Қутлимуратов, Ю.Қ. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Аннотация. Ушбу мақолада қишлоқ хўжалиги ишлаб чиқаришини ихтисослаштириш ва жойлаштириш масаласининг шакллантирилишида минтақа шароитидан келиб чиқиб унинг мезонларини танлаш ва чеклов шартларини ишлаб чиқиш масаласи асослари келтирилган. Қишлоқ хўжалиги ишлаб чиқаришини ихтисослаштириш ва жойлаштиришни икки мезонли стохастик масаласи мезонлари ва чеклов шартлари ишлаб чиқилган