Bir o‘lchovlik elastiklik tenglamasini yechish algoritmi: Bir o‘lchovlik elastiklik tenglamasini yechish algoritmi - Polatov , Asxad; Abduraxmonova , Shaxlo (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Bir o‗lchovli elastiklik nazariyasining muvozanat tenglamasini keltiramiz. Oddiy bir o‗lchovli masala keyingi tadqiqotlar uchun qulay boshlanish nuqtasidir, chunki faqat u bizga ma'lum bir sonli usul bilan barcha hisob-kitoblarni ko‗rsatishga imkon beradi [1-3]. Bu masalani ikki, uch va undan yuqori o‗lchovli holatlarda, hisob-kitoblar juda kata bo‗lib ketadi. Quyidagi taxlil qiladigan bitta elementga taalluqli bo‗lgani uchun, va dan tashqari barcha ko‗rsatilgan miqdorlarda yuqori indeks qo‗yilmaydi [4].