Вiofant tenglamasi yechimlarini topishda python dasturlash tilidan foydalanish: Вiofant tenglamasi yechimlarini topishda python dasturlash tilidan foydalanish - Shamsiddinova, Maftunabonu (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Maqolada pedagogika oliy o'quv yurtlari talabalarining asosiy ta'lim va kasbiy qadriyatlarni shakllantirishga qaratilgan matematik tayyorgarligining mazmunli jihatlaridan biri bo‘lgan Diofand tenglamalari va ularning dasturiy ta‘minoti ko'rib chiqiladi. Muammo "Algebra va sonlar nazariyasi" faniga bog'liq holda yoritilgan bo'lib, uning asosiy maqsadi tegishli nazariy bilimlarni va amaliy usullarni o'zlashtirishdan iborat. Diofand tenglamalarini yechish uchun dasturiy ta‘minot sifatida hozirgi vaqtda pedagogika ta‘lim yo‘nalishlarida o‘qitilayotgan Python dasturlash tili tanlangan.