Matnli masalalarni arifmetik, ko„rsatmali va algebraik usullar bilan yechish: Matnli masalalarni arifmetik, ko„rsatmali va algebraik usullar bilan yechish - Abdiraxmanov, Abdimumin; Ro„ziboyeva, O. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Matnli masalalarni yechish metodikalarini ikki guruhga, ya‘ni algoritmik va evristik guruhlarga ajratish mumkin. Matnli masalalarni yechish jarayonida, ayniqsa, ma‘lum bir sinfga kiruvchi masalalarning yechilishini izlash bosqichida yoki yangi turdagi masalalarni yechish uchun algoritmik kо‗rsatmalarni izlash jarayonida kо‗p hollarda evristik metoddan foydalaniladi. Chunki evristik usul – yangini izlash jarayonida foydalaniladigan maxsus usulidir. Bundan tashqari, nazariy tafakkurning mahsulini о‗rganadigan metoddir; va nihoyat ta‘lim berish metodlari ham hisoblanadi.