Jahon tilshunosligida ijtimoiy tarmoq yozishmalarining tadqiqi: Jahon tilshunosligida ijtimoiy tarmoq yozishmalarining tadqiqi - Rahimqulova, Lobar (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Jahon tilshunosligida ijtimoiy tarmoq yozishmalarini lingvistik ekspertizadan o‗tkazish ishlari bir necha yillar oldin boshlangan. Bu kabi tadqiqotlar bizning tilshunosligimiz uchun yangi sohalardan biri hisoblanadi. Ijtimoiy tarmoq yozishmalarining lingvistik, psixolingvistik, kriminalistik jihatlarini tadqiq qilishda tilshunoslik, psixologiya, sotsiologiya sohalarini sud-huquq tizimi bilan hamkorlikda faoliyat yuritishiga sabab bo‗ldi