Ta‟limda axborot texnologiyalarining maksadi va vazifalari: Ta‟limda axborot texnologiyalarining maksadi va vazifalari - Zokirova , F.R.; Abdurashidova , K.T (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi davrga kelib pedagogikada innovatsion ta‘lim usullarini va dasturiy-texnik vositalarini qo‗llashga alohida ahamiyat berilmoqda.Ushbu maqolada interfaol muloqot tizimlari dars davomida talabalar bilan bevosita muloqot qilishning zamonaviy dasturiy-texnik vositalari, ular yordamida o‗qituvchi va talabalar orasida real vaqt rejimida to‗g‗ridan-to‗g‗ri axborot almashinuvining amalga oshirilishi, bunday dasturiy-texnologik tizimlarda kompyuter, o‗qituvchi va talabalar orasida simsiz aloqa mavjudligi haqida ma‘lumotlar keltirilgan.