O„quv yuklamasini yurutishini mashinali o„rganish modellarini qurish: O„quv yuklamasini yurutishini mashinali o„rganish modellarini qurish - Qadamov, Boburjon; Quriyozov , Elmurod (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy ishni samaradorlik, shaxsiylashtirish va talabalar muvaffaqiyatiga e'tibor qaratib, mashinani o'rganish akademik yuklarni boshqarishni qanday yaxshilashini o'rganadi. Ma'lumotlarga asoslangan qarorlar qabul qilish va resurslarni optimallashtirishdan foydalangan holda, mashinani o'rganish ta'limda moslashuvchanlikni oshiradi. Insho ma'lumotlarning maxfiyligi kabi muammolarni tan oladi va mashinani o'rganish usullarini integratsiyalashuvi orqali ta'lim landshaftidagi o'zgarishlar potentsialini ta'kidlaydi.