Talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda zamonaviy ta‟lim texnologiyalari samaradorligi: Talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda zamonaviy ta‟lim texnologiyalari samaradorligi - Kayumova , Gulshan; Boymurodov, Bobir (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotasiya: Tezisda talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda zamonaviy ta‘lim texnologiyalari samaradorligi muammolari keltirilgan. Zamonaviy ta‘limning asosiy vazifasi mutaxassislar tomonidan dunyoni ijodiy oʻzgartirish metodologiyasini oʻzlashtirishdir. Ijodkorlik jarayoni birinchi navbatda yangi narsalarni kashf qilishni oʻz ichiga oladi: yangi obyektlar, yangi bilimlar, yangi muammolar, ularni hal qilishning yangi usullarini. Ta‘limni faqat bilim va koʻnikmalarni egallashga qisqartirish mumkin emas, buning eng yuqori maqsadiga erishish, oʻz-oʻzini anglash va ijodda oʻzini namoyon qilish vositasi hisoblanadi