Besh o‘lchamli nilpotent Leybnits algebrasining Markaziy kengaytmasi: Besh o‘lchamli nilpotent Leybnits algebrasining Markaziy kengaytmasi - Ibrayimov , Jaloliddin (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Ma‘lumki, nilpotent algebralar muhim ahamiyatga ega, chunki ularda trivial bo‗lmagan markazga ega bo‗ladi. So‗nggi yillarda nilpotent algebralarni algebraik klassifikatsiyasiga bag‗ishlangan bir qancha ishlar chop etilmoqda. Xususan, assosiativ, commutative, bicommutative, Li, Leybnits, binary Leybnits, Yordan, Zinbiel va boshqa ko‗plab algebralarning klassifikatsiyasiga bag‗ishlangan ishlar chop etilmoqda