To‘g‘ri to‘rtburchda ikkita tip o‘zgarish chizig‘iga ega bo‘lgan aralash tipdagi tenglama uchun Dirixle masalasi: To‘g‘ri to‘rtburchda ikkita tip o‘zgarish chizig‘iga ega bo‘lgan aralash tipdagi tenglama uchun Dirixle masalasi - Akbarova, O.M. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Mazkur ishda ikkita perpendikulyar ichki tip o‗zgarish chizig‗iga ega bo‗lgan aralash elliptiko-giperbolik tenglama uchun birinchi chegaraviy masala o‗rganilgan. Masala yechimining yagonaligi masalaga mos bir jinsli masalaning xos funksiyalarining fazoda to‗laligiga asosan isbotlangan. Masala yechimi qator ko‗rinishda qurilgan. Yechimni qator yig‗indisi ko‗rinishida qurishda ―kichik maxrajlar‖ muammosi paydo bo‗ladi va maxrajning doimo noldan farqli bo‗lishini ta‘minlaydigan shartlar keltirib chiqarilgan.