Barenblatt - Jeltov - Kochina tipidagi tenglamalarda boshlang‘ich shartni topish bo‘yicha teskari masala: Barenblatt - Jeltov - Kochina tipidagi tenglamalarda boshlang‘ich shartni topish bo‘yicha teskari masala - Fayziyev1, Yu. E; Khushvaktov, N. Kh.; Abduraimova, Sh. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Aytaylik, operator separabl Hilbert fazosida aniqlangan bo‗lib, o‗z-o‗ziga qo‗shma, quyidan chegaralangan, musbat aniqlangan. Faraz qilaylik, operator kompakt teskari operatorga ega. U holda u to‗la ortonormal xos funksiyalar sistemasiga va ularga mos musbat xos sonlar to‗plamiga ega bo‗ladi, ya‗ni funksiyalar va sonlar quyidagi tenglikni qanoatlantiradi: