Invalyutsiyalibirinchi tartibli differensial tenglama uchun bitsadze-samariskiy masalasi: Invalyutsiyalibirinchi tartibli differensial tenglama uchun bitsadze-samariskiy masalasi - Omonova, A.N. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Oxirgi yillarda bir nechta bir xil argumentli noma‘lumfunksiya qatnashgan differensial tenglamalar bilan shug‗ullanishga bo‗lgan qiziqish ortib bormoqda. Bunga sabab ko‗plab issiqlik tarqalish va diffuziya jarayonlarini matematik modelini tuzish funksiyani biror qiymati qatnashgan differensial tenglama uchun qo‗yiladigan masalalarni keltiriladi.Odatda, bunday turdagi tenglamalar kechikuvchi argumentli yoki invalutsiyalangan differensial tenglama deb yuritiladi.Shu sababdan biz ushbu ishda invalutsiy