Ayrim dinamik sistemalarning tahlili haqida : Ayrim dinamik sistemalarning tahlili haqida - Mamatsharifova, Fotima (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Tezisda kvadratik stoxastik operatorlar sinfi va tavsifi keltirilgan. Dinamik sistemalar orqali ifodalanuvchi jarayonlarning tasniflari, ya‘ni dinamik sistemalarni to‗liq klassifikatsiyasi keltirilgan. O‗rganilgan uzluksiz vaqtli kvadratik stoxastik operator bilan diskret vaqtli kvadratik stoxastik operatorlarning qiyosiy tahlili keltirilib, sonli usullar natijalari bilan nazariy natijalar ustma-ust tushishi ko‗rsatilgan.